Alt det praktiske, når man skal købe en cykel.

Dette er ikke en guide der fortæller dig hvilken cykel der er den bedste eller den billigste, men der i mod en hjælp til at finde den rigtige type cykel og hvad du skal være opmærksom på ved køb.

Du vil få nogle tips og tricks til at gøre det rigtige cykel køb første gang. Da det kan være dyrt, at købe den forkerte cykel og så sælge den igen.

Inden du køber din cykel.

Start med at kigge på dine behov. Hvad har du af forventninger til hvad din nye cykel skal bruges til.

Overvej dette:

  • Skal den bruges hver dag?
  • Skal den kun bruges engang i mellem?
  • Skal det være en racercykel?
  • Skal du bruge den i skoven?
  • Skal det være en elcykel?
  • Dame eller herrecykel?
  • Osv.

Jeg håber ikke du har svaret ja, til alle disse spørgsmål. For så bliver det svært at finde den rigtige cykel.

Nu mere du har gjort dig klar over hvilken type cykel eller hvad den skal bruges til, jo nemmere finder du den rigtige cykel.

Læg også et budget. Så du ved hvad du vil bruge på din nye cykel.
Det kan evt. være du skal starte med en brugt cykel, hvis dit budget ikke er så stort.

Køb din nye cykel.

For at finde den rigtige cykel er det en god idé, at besøge din lokale cykelhandler og fortæl hvad dine behov er og hvilken økonomi du har til cyklen.

Stil spørgsmål og vær forberedt ellers kan det være svært at få de rigtige informationer, samt at fortælle cykelhandleren hvad man vil have eller skal bruge.

Få en prøvetur, så du har mulighed for at mærke hvordan du føler dig tilpas på cyklen. Føles det ikke rigtigt eller føler du dig ikke tilpas, så er det ikke denne cykel du skal have.

Elcyklen er det nye.

Du skal overveje en elcykel, især hvis dit behov er at bruge din cykel hverdag til og fra arbejde/skole. Det vil du blive rigtig glad for.

Den eneste ulempe er prisen. Elcykler er dyrere end en alm. cykel.
Heldigvis er priserne på elcykler kommet ned et sted hvor alle kan være med.

Jeg siger ikke at du skal købe en elcykel, men at du skal have det med i dine overvejelser inden du køber en ny cykel.

Efter køb af cykel.

Når du har købt en cykel, så er der stadig lige nogle få ting du skal have styr på.

Service eller eftertjek. De fleste cykelhandler sælger cykler inkl. det eftertjek af cyklen, det er vigtigt at få lavet dette eftertjek. Især fordi det tit er en del af prisen også er du sikker på at alt er efterspændt og klar til at køre videre.

Gem din kvittering.
Skulle der blive noget med din cykel, så er det vigtigt at du gemmer din kvittering. For du din kvittering på mail, så print den ud (Mangler du blæk? så kan du købe blækpatroner her! )  og gem den i en mappe, samt gem den i ”skyen”, så har du altid mulighed for at finde den frem igen.

Det gælder også hvis din cykel bliver stjålet, så er det meget vigtigt at have sin kvittering. Da den indeholder stelnummer, som politiet skal bruge.

Brug din cykel.

Så er det afsted på din cykel. Det er sundt at cykle, så det er bare afsted. Du kommer ikke til at fortryde det, kun hvis du ikke kommer afsted.

Det er sundt at cykle hver dag, selv på en elcykel, da du stadig får motion og sænker risikoen for hjerte/kar-sygdom, diabetes og fedme. Det er dog klar du får mere motion på en alm. cykel. Dog er elcyklen bedre end sit rygte. Mange tror nemlig, at elcyklen ikke giver motion og det er forkert.

Så bare afsted på din cykel i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *