Ved første syn kan en gravel- og en crosscykel godt synes ens. De ligner begge racercykler, har udvendig gearing og dækkene har mønster. Vi kigger lidt på forskellene her.

Lad os starte med at konkludere: Ja. Der er forskel på de to cykeltyper.

Gravelcyklen er designet til rytteren, der gerne vil udforske terrænet på en cykel, hvor der er fokus på komfort og gode køreegenskaber. Gravel er tæt forbundet med naturoplevelser, det sociale og længere ture.

Crosscyklen er udviklet til at håndtere et hårdere terræn med udfordringer, og her er fart, performance og styregenskaber i fokus. Cross er tæt forbundet med performance, udholdenhed og konkurrence.

Gravelcyklen: Cykeltræning, naturoplevelser og det sociale

Mange betegner en gravelcykel som en mellemting mellem en racercykel og en mountainbike. Det er ikke helt ved siden af.

En gravelcykel har taget det bedste fra de to verdner og forenet det i en cykel med racercyklens geometri og mountainbikens terræn-egenskaber. Resultatet er en hurtig terræncykel.

Gravelcyklen giver dig som motionist en masse muligheder idet, den både fungerer rigtigt godt på landevejen og i særdeleshed på grusvejene eller i skoven, når du vil ud i naturen.

Du får også en cykel, du kan bruge året rundt – uanset vind og vejr – da gravelcyklen også er ideel til vintertræning. Læs også artiklen: 6 tips til at få mere ud af din graveltur – 

Crosscyklen: Konkurrencecykel skabt til alt terræn

I modsætning til en gravel bike er crosscyklen udviklet med en lidt hårdere styring og gearing, som skal komme rytteren til gode og give en konkurrencemæssig fordel i det hårde terræn.

Dækkene er smallere, kranken sidder højere og cyklens geometri er mere aggressiv, hvilket gør crosscyklen hurtig og alsidig, men ikke så ideel til de længere ture.

Med andre ord er komforten ikke nær udtalt på cross-cyklen, og nogen vil endda gå så langt som at sige, den kan være mere anstrengende at cykle på.

Ligesom gravelcyklen er crosscyklen også en cykel, du kan bruge året rundt og derfor ideel til vintertræning.

Om du skal vælge en gravel- eller en crosscykel afhænger af, hvad du skal bruge den til, men foretrækker du alsidighed og komfort, så kan en gravelcyklen være det perfekte cykelvalg for dig. Se hvordan du finder en gravelcykel på gravelcykler.dk – 

71 thoughts on “Er der forskel på en gravel- og en crosscykel?

 1. Er der forskel på en gravel- og en crosscykel? – Cykler med mere
  amnshywjjd
  [url=http://www.gt44c26oxsu36m8fu79s26rrh26z57d0s.org/]umnshywjjd[/url]
  mnshywjjd http://www.gt44c26oxsu36m8fu79s26rrh26z57d0s.org/

 2. My spouse and I stumbled over here different website and thought I might as
  well check things out. I like what I see so i am
  just following you. Look forward to checking out your
  web page yet again.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *